ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του τζακιού είναι το καπέλο της καμινάδας, αν και πολύ συχνά ο έλεγχος του παραλείπεται. Με την πάροδο του χρόνου, την κακοκαιρία και τη συχνή χρήση του τζακιού, το καπέλο ενδέχεται να σκουριάσει, να αποκολληθεί από την καπνοδόχο, να σπάσει ή να φύγει εντελώς. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, το καπέλο καμινάδας δεν τοποθετείται ποτέ.

Το καπέλο έχει πολλές και ζωτικής σημασίας λειτουργίες, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να υπάρχει σε κάθε καμινάδα, είτε το τζάκι χρησιμοποιείται είτε όχι. Ανάμεσα στους σκοπούς που επιτελεί το καπέλο καμινάδας είναι οι εξής:

· Κρατά τη βροχή και το χιόνι έξω από την καμινάδα σας

· Εμποδίζει την είσοδο μικρών ζώων.

· Συγκρατεί σπίθες και κάρβουνα στο εσωτερικό της καπνοδόχου

· Εμποδίζει τις επιστροφές καπνού μέσα στο σπίτι σας

· Μειώνει τα ποσοστά αιθάλης που συγκεντρώνονται εντός της καμινάδας σας

· Σταματά ανεπιθύμητα αντικείμενα που μεταφέρονται με τον αέρα από το να εισέλθουν στην καμινάδα και το σπίτι σας

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το καπέλο υποστεί κάποια βλάβη, είναι συνετό εκ μέρους σας να καλέσετε κάποιον τεχνικό, ο οποίος θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη λύση. Το συνεργείο της CK Service αναλαμβάνει να ελέγξει τη λειτουργικότητα του καπέλου σας και να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει εξ’ ολοκλήρου εάν κριθεί αναγκαίο. Μη διστάσετε να μας καλέσετε εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα στο τζάκι σας.

Τύποι καπέλων

Επειδή όλες οι καμινάδες δεν είναι ίδιες, είναι εύλογο η κάθε μία εξ’ αυτών να χρειάζεται και διαφοτερικού μεγέθους και τύπου καπέλο. Ο τεχνικός σας θα βρει το κατάλληλο για τις ανάγκες της κατοικίας σας καπέλο και θα το προμηθευτεί προκειμένου να το τοποθετήσει στην καμινάδα σας.

Η επιλογή θα γίνει κατά κύριο λόγο σε συνάρτηση με:

I. Το θερμαντικό σώμα που διαθέτετε.

II. Τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή διαμονής σας (λ.χ. πολύ δυνατοί άνεμοι).

III. Το ενδεχόμενο να υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα που μπορεί να λύθεί με διαφορετικού είδους καπέλο από το υπάρχον.

Παρακάτω θα βρείτε τους πιο συνηθισμένους τύπους καπέλων που κυκλοφορούν.

1. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ

Πρόκειται για καπέλα που διαθέτουν συνήθως οι παλαιότερες καμινάδες, τα οποία κατασκευάζονται κατά το χτίσιμο της καμινάδας από το εναπομείναν τσιμέντο. Με τον καιρό ένα τέτοιο καπέλο μπορεί να σπάσει επιτρέποντας σε νερό, χιόνι, ζώα και άλλα αντικείμενα να εισέλθουν στον χώρο σας. Σε περίπτωση που η καμινάδα σας διαθέτει τσιμεντένιο καπέλο και παρατηρείτε προβλήματα στη λειτουργία του τζακιού σας, ενώ έχει πραγματοποιηθεί καθαρισμός καμινάδας, καλό είναι να μας καλέσετε για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αλλαγής καπέλου.

2. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΠΑΓΟΔΑ

Αυτό το είδος καπέλου κατασκευάζεται από ανοξείδωτα υλικά και επιλέγεται κατά βάσιν για καμινάδες που βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από ανέμους. Εμποδίζει αποτελεσματικά την επιστροφή στάχτης μέσα στην εστία του τζακιού, καθώς και την είσοδο πουλιών στην καπνοδόχο.

3. ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ

Τα ανοξείδωτα καπέλα καμινάδας που περιστρέφονται είναι ιδανικά όχι μόνο για τζάκια, αλλά και για ψησταριές και σόμπες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι ότι επιτυγχάνουν καλή κυκλοφορία του καπνού. Επιπλέον, εμποδίζουν την είσοδο καθοδικών ρευμάτων αέρα στην καπνοδόχο, ενώ την προστατεύουν από βροχές. Το χρώμα του μετάλλου που αντανακλά το φως του ήλιου αποτρέπει τα πουλιά από το να πλησιάσουν πολύ κοντά.

4.ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΕΖΟΣ

Το όνομά του οφείλεται στο σχήμα της κεφαλής του που μοιάζει με κινέζικο καπέλο. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτα υλικά και προσφέρει προστασία από το νερό της βροχής, εφόσον αυτό κυλά επάνω του και προσγειώνεται έξω από την καπνοδόχο.

5.ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΚΑΠΕΛΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ

Πρόκειται για άλλον έναν τύπο ανοξείδωτου καπέλου που χρησιμοποιείται προς αποφυγήν του αέρα, ο οποίος μπορεί να μπει στην καμινάδα φέρνοντας στάχτες στο εσωτερικό του σπιτιού. Επιπρόσθετα, κρατά μακριά από την καπνοδόχο το νερό της βροχής, καθώς και πουλιά ή άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα που ενδέχεται να τρυπώσουν στο εσωτερικό της.

6.ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΕΛΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ – ΚΑΠΕΛΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ

Φτιαγμένο από ανθεκτικά ανοξείδωτα υλικά, βοηθά έτσι ώστε ο αέρας να μη γυρίζει τις στάχτες στην εστία του τζακιού και κατ’επέκτασιν στο εσωτερικό της κατοικίας σας. Λειτουργεί, ακόμη, σαν εμπόδιο ως προς την είσοδο πουλιών και λοιπών αντικειμένων στην καμινάδα.

ΚΑΠΕΛΟ ΒΑΡΕΛΑΚΙ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ – ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΜΟΤΕΡ

Το συγκεκριμένο καπέλο χρησιμοποιείται σε καμινάδες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ελκυσμού στην καμινάδα, πχ. όταν ξεπερνάμε τα 15 μέτρα ύψος και η διατομή της είναι πολύ μικρή. Το κόστος της εργασίας είναι αρκετά υψηλό σε σχέση με τα υπόλοιπα καπέλα καθώς ξεκινούν από 150‎€ και φτάνουν έως τα 250‎‎€ συν τα έξοδα εργασίας του τζακά αλλά και του ηλεκτρολόγου για να συνδέσει το κεντρικό κοντρόλ και να φτιάξει την παροχή. Το ποσοστό επιτυχίας φτάνει το 100% αλλά συναντάμε και πολλά αρνητικά, όπως η πού αυξημένη κατανάλωση ξύλου.

 

Για τη σωστή επιλογή καπέλου καμινάδας σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το υπάρχον, καλέστε μας αμέσως για να δούμε τη βλάβη και να σας συμβουλεύσουμε. Ειδάλλως μπορείτε να βρείτε όλα τα καπέλα εδώ και εμείς απλά να το τοποθετήσουμε. Κερδίστε έκπτωση 10 ευρώ πραγματοποιόντας και τον ετήσιο καθαρισμό τζακιού σας.

 

 

 

Δείτε ποιες περιοχές εξυπηρετούμε σε όλη την Αττική με πολλά οργανωμένα και άρτια στελεχωμένα συνεργεία καθαρισμού καμινάδων και τζακιών!

Δυτικά:

Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Καματερό, Μαγούλα, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι

Βόρεια:

Πεντέλη, Άνοιξη, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Διόνυσος, Δροσιά, Εκάλη, Ερυθραία, Ηράκλειο, Κηφισιά. Λυκόβρυση, Μαρούσι, Μελίσσια, Ψυχικό, Ντράφι, Παπάγου, Πεύκη, Σταμάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός

Νότια:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Καλαμάκι, Καλλιθέα, Λαγονήσι, Μοσχάτο, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Φάληρο

Ανατολικά:

Αγία Παρασκευή, Ανάβυσσος, Ανθούσα, Άρτεμις, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κάντζα, Κερατέα, Κορωπί, Λαύριο, Λούτσα, Μάκρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Παιανία, Παλλήνη, Πικέρμι, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Σπάτα

Κέντρο:

Άγιος Ελευθέριος, Αμπελόκηποι Αττική, Βύρωνας, Γκάζι, Γκύζη, Ψυρρή, Γουδί, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ζωγράφου, Καισαριανή, Ιλίσια, Καρέας, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Λυκαβητός, Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία, Ομόνοια,, Παγκράτι, Πατήσια, Πετράλωνα, Πλάκα, Πολύγωνο, Ριζούπολη, Σεπόλια, Σύνταγμα, Υμμητός

Πειραιάς:

Ρέντη, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Καστέλλα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μικρολίμανο, Νέαπολη, Νίκαια, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Πέραμα, Ρέντη, Σαλαμίνα, Ταύρος, Μοσχάτο

Call Now Button