Καθαρισμός καμινάδας τζακιού γρήγορα και εγγυημένα

Καθαρισμός καμινάδας τζακιού από την εταιρεία CK Service, οικονομικά εγγυημένα από το καλύτερο συνεργείο της Αττικής. 
Κάλεσε και πάρε προσφορά στο 6907774851.

Ονομάζομαι Χρήστος Κοτέλης και ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού είναι ο κλάδος ενασχόλησής μου τα τελευταία 10 έτη. Πρόκειται για το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας μας με αποκλειστικό συνεργείο για τη βέλτιστη διεκπεραίωσή του.

Η ιδιαιτερότητα της κατασκευής ενός συστήματος τζακιού-καμινάδας απαιτεί φροντίδα η μη πραγματοποίηση της οποίας δύναται να επιφέρει προβλήματα όχι μόνο στο τζάκι καθαυτό αλλά και στον ανθρώπινο οργανισμό. Για θέματα σχετικά με την ασφάλεια του τζακιού, διαβάστε εδώ. Έτσι, ο καθαρισμός τζακιού ή αλλιώς καθαρισμός καμινάδας είναι απαραίτητος ανά ένα ή δύο έτη ανάλογα με τη χρήση του εκάστοτε τζακιού.

Μέσω της καύσης προσαναμμάτων και ξύλων, καθώς και των συχνών ψησιμάτων το εσωτερικό της καμινάδας καλύπτεται από ριτίνη πίσσα και καπνιά, υλικά που εν συνεχεία δημιουργούν μια εύφλεκτη στρώση πουριού. Εξαιτίας αυτού όχι μόνο μειώνεται κατά πολύ η απόδοση του τζακιού, αλλά αυξάνεται και ο κίνδυνος φωτιάς στην καμινάδα.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό ο πελάτης να διαλέξει το κατάλληλο συνεργείο για τον καθαρισμό της καπνοδόχου του, καθότι ορισμένοι επαγγελματίες του χώρου παραμελούν τον έλεγχο του κλαπέτου -ή αλλιώς τάμπερ-, του διαχωριστικού, δηλαδή, μεταξύ εστίας και καμινάδας. Αυτό τους το λάθος έχει ως αποτέλεσμα μέρος της αιθάλης που έχει ξυστεί απο την καπνοδόχο να παραμείνει εγκλωβισμένο εκεί και, εάν η ποσότητα είναι μεγάλη, να κινδυνεύσει ολόκληρη η κατοικία σε περίπτωση φωτιάς της καμινάδας.

Η εταιρεία μας, CK Service, σε συνεργασία με το tzakades.gr διαθέτει ένα πλήρως εκπαιδευμένο προσωπικό που, με συνέπεια, υπευθυνότητα και μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια, θα πραγματοποιήσει τον ετήσιο καθαρισμό της καπνοδόχου και της εστίας σας. Κατά τον καθαρισμό, αποφεύγουμε τη χρήση χημικών που δύνανται να επιβαρύνουν την υγεία σας ή των κατοικιδίων σας και με τιμές μόλις στα 25 ευρώ!

Πώς γίνεται ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού;

Η εστία μονώνεται περιμετρικά με νάυλον προκειμένου ο χώρος σας να μη λερωθεί καθόλου κατά τη διάρκεια της εργασίας η οποία διαρκέι από μισή έως μία ώρα. Ο καθαρισμός γίνεται με τη βοήθεια κονταριών στα οποία συνάπτονται ειδικές βούρτσες που ξύνουν το εσωτερικό της καμινάδας από κάτω προς τα επάνω. Ο έλεγχος της καμινάδας από την πλευρά της ταράτσας είναι αναγκαίος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όπου ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με το καπέλο.

Έτσι, η διαδικασία του καθαρισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρού, δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες μας να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας 365 ημέρες τον χρόνο. Σημειώνεται ότι μετά τον καθαρισμό το τζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, όμως θα πρέπει να έχουν περάσει αρκετές ώρες από την τελευταία χρήση του για να μπορέσει ο τεχνικός να διεξάγει τη δουλεία του με ασφάλεια.Ο ακριβής τρόπος διεκπεραίωσης του καθαρισμού εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • Την διάμετρο της καμινάδας.
 • Την καύσιμη ύλη (ελιά, δρυς, οξιά, μπρικέτες κ.α)
 • Τον εξαερισμό του τζακιού και την ευαισθησία της καμινάδας (πόσο εύκολα λερώνεται)
 • Το υλικό της καπνοδόχου (inox, μαντέμι, πυρόλιθος κ.α), εφόσον το καθένα απαιτεί διαφορετικά εργαλεία για τον καθαρισμο.
 • Την κλίση/γωνία της καμινάδας.

Σε περιπτώσεις οπού η καμινάδα κάνει γωνία έως και 90 μοιρών στο ύψος της πλάκας είναι αναγκαία μια μια διάγνωση και, σε συμφωνία με τον πελάτη, η εύρεση μιας εναλλακτικής προσέγγισης. Εάν, μάλιστα, ο καθαρισμός δεν διεξαχθεί από έμπειρο τεχνικό υπάρχει πιθανότητα ακόμα και να αχρηστευθεί το τζάκι σας!

Με πάνω από 1500 καθαρισμούς στο ενεργητικό μας και ποσοστό επιτυχίας 100% εγγυόμαστε ότι θα φέρουμε εις πέρας τον καθαρισμό και θα σας αφήσουμε πλήρως ικανοποιημένους ανεξαρτήτος δυσκολίας ή ιδιαιτερότητας της καμινάδας.

Καθαρισμοί τζακιών / Καθαρισμοί καμινάδων – Κόστος

Οι τιμή για καθαρισμό εστίας τζακιού είναι στα 25‎€. Εάν κάνουμε πλήρη καθαρισμό τζακιού δηλαδή εστίας, καμινάδας και τάμπερ/κλαπέτου τότε οι τιμές ξεκινάνε τα 25‎‎€. Οι τιμή καθορίζεται από το ύψος της καμινάδας, τον τρόπο καθαρισμού καθώς και ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του τζακιου.

Η CK Service προσφέρει ειδικές εκπτώσεις σε σταθερούς πελάτες, κτίρια με περισσότερα τζάκια από ένα, καθώς και σε συστάσεις νέων πελατών. Επιπλέον, σε τρίτεκνους, φοιτητές και ανέργους παρέχουμε έκπτωση 10% στο πρώτο ραντεβού.
Ο καθαρισμός τζακιού και καμινάδας δεν ήταν ποτέ πιο άμεσος και αποτελεσματικός.

Μη διστάσεις! Κάλεσέ μας και ο καθαρισμός της καμινάδας σου μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αυθημερόν από έναν έμπειρο τεχνικό.

Τι να κάνω αν το τζάκι μου πάρει φωτιά ;

Σε περίπτωση που εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα καπνού ή καταλάβετε ότι η καμινάδα σας πετάει σπίθες, θα πρέπει με ψυχραιμία να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 • Θα πρέπει πάντοτε σε μια άκρη να υπάρχει ένα σετ αξεσουάρ τζακιού, ένα πυρίμαχο γάντι, ένας μεταλλικός κουβάς, καθώς και ένας μικρός πυροσβεστήρας. Για όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό διαβάστε περισσότερα.

 

 • Η πρώτη σας κίνηση είναι να βγάλετε από την εστία τα κούτσουρα και την στάχτη και να τα τοποθετήσετε στον μεταλλικό κουβά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε ανοιχτό χώρο (βεράντα ή μπαλκόνι).

 

 • Έπειτα, φορώντας πάντοτε το πυρίμαχο γάντι, εκτείνετε το χέρι σας στο σημείο του μοχλού ή της αλυσίδας και ,προσεκτικά, κλείστε το κλαπέτο ή τάμπερ. Με αυτόν τον τρόπο η καμινάδα ξεμένει από οξυγόνο και η καύση της φωτιάς επιβραδύνεται μέχρι να σβήσει.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται εντός της καμινάδας μπορεί να είναι πάνω από 1000 βαθμούς Κελσίου. Θα πρέπει να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να κρατήσετε σε απόσταση τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο, για να αποτραπεί η πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων.

 • Καλείτε την πυροσβεστική και ενημερώνετε για την σοβαρότητα του προβλήματος ώστε να λάβετε άμεση εξυπηρέτηση.

 

 • Με την σειρά της η πυροσβεστική θα παρακολουθήσει την πορεία της φωτιάς της καμινάδας και θα αποφασίσει εάν θα χρειαστεί ή όχι η χρήση πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης.

 

 • Καλείτε έναν τζακά, εφόσον ο ολοκληρωμένος καθαρισμός καμινάδας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από εκείνον.

 

 • Ο καθαριστής τζακιών θα διεξάγει μια σύντομη έρευνα για να διαπιστώσει εάν έχει προκληθεί η οποιαδήποτε ρωγμή στα τοιχώματα της καμινάδας ή άλλη βλάβη.

Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά σας.

Μυρίζει / καπνιζει το τζακι. Χρειάζομαι καθαρισμό;

Πολλές φορές οι πελάτες μας καλούν για καθαρισμό επειδή το τζάκι μυρίζει ή καπνίζει. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή από μόνη της δεν επαρκεί. Χρειάζεται να δούμε την συνολική εικόνα και να κάνουμε μια εμπεριστατωμένη διάγνωση για να ανακαλύψουμε την πηγή του προβλήματος.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός τζακιού;

Ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού είναι ένα επάγγελμα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Οι καμινάδας μάζευαν τεράστιες ποσότητας αιθάλης οι οποίες ήταν επικίνδυνες όχι μόνο για φωτίες αλλα και για πνευμονοπάθειες.
Οι παλαιότερες πρακτικές και μέθοδοι περιελάμβαναν κατά κύριο λόγο θαμνώδη φυτά που δένονταν με σχοινία και ωθούνταν είτε από επάνω προς τα κάτω είτε από κάτω προς τα επάνω, εάν η καμινάδα ήταν ψηλή. Έτσι, ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό της καμινάδας έπεφτε στην εστία.

Επιπλέον, σε καμινάδες με πολύ μεγάλη δίοδο ο καπνοδοχοκαθαριστής αναγκαζόταν να μπει ολόκληρος μέσα και να ξύνει τα τοιχώματα μέχρι να αφαιρεθεί η αιθάλη. Αυτός ο τρόπος ήταν άκρως επικίνδυνος όχι μόνο επειδή κάποιος μπορούσε να πέσει από μεγάλο ύψος και να τραυματιστεί, αλλά και εξαιτίας του κινδύνου πνευμονοπαθειών και καρκίνου. Πηγή : Wikipedia

Σήμερα, ο καθαρισμός καμινάδων είναι μια πολύ πιο απλή διαδικασία με λιγότερους κινδύνους και μεγαλύτερα ποσοστα επιτυχίας εάν βεβαίως γίνεται από τον κατάλληλο τεχνικό. Με ειδικά εργαλεία επιλεγμένα ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατασκευής, ο καπνοδοχοκαθαριστής, συνήθως με τη μέθοδο bottom top, καθαρίζει την καμινάδα από κάτω προς τα επάνω μέχρι την κορυφή.

Πρόκειται για μία σαφώς ασφαλέστερη πρακτική από εκείνες των παλαιότερων χρόνων, η οποία επιφέρει και καλύτερα αποτελέσματα χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού της καμινάδας. Αφορά, ωστόσο, κατά βάσιν ευθύγραμμες καμινάδες όπου τα κοντάρια και οι βούρτσες δε συναντούν εμπόδια όπως γωνίες.

Διαδικασία καθαρισμού καμινάδας:

 • Μετράμε την διάμετρο της καμινάδας για να διαλέξουμε την κατάλληλη βούρτσα καθαρισμού από μέταλλο ή κατουτσούκ.

 

 • Κοιτάμε με έναν φακό (high lumens) για τυχόν βλάβες ή ρωγμές στην καμινάδα.

 

 • Περνάμε εντός της καμινάδας την πρώτη μας βούρτσα με ένα κοντάρι 1μ. ή 2μ.

 

 • Μονώνουμε καλά την εστία με χοντρό νάυλον ή ειδικό δερμάτινο σκέπασμα για να αποφύγουμε σκόνες και μικροσωματίδια στον χώρο.

 

 • Κάνουμε μια πολύ μικρή τρύπα στο νάυλον ή στο δερμάτινο πανί για να μπορέσουμε να περάσουμε τα κοντάρια μας.

 

 • Ξεκινάμε την διαδικασία του καθαρισμού περνώντας τη βούρτσα με ένα κοντάρι στην καμινάδα. Η βούρτσα ”σφηνώνει” και με επαναλαμβανόμενες κινήσεις ξύνουμε το εσωτερικό μέχρι να αρχίσει να περνά πιο άνετα από την καμινάδα.

 

 • Προσθέτουμε όσα κοντάρια χρειαστεί και ξύνουμε σωστά όλες της επιφάνειες μέχρι την κορυφή έως ότου να σιγουρευτούμε ότι ο καθαρισμός καμινάδας είναι οκοληρωμένος.

 

 • Επιβεβαιώνουμε ότι η βούρτσα έφτασε στο τέλος της καμινάδας πηγαίνοντας στην ταράτσα.

 

 • Αφαιρούμε τα κοντάρια ένα ένα αλλά αφήνουμε 1 ή 2 μέτρα μέσα στην εστία για να καθαρίσουμε τον κώνο της εστίας και πίσω από το τάμπερ ή κλαπέτο

 

 • Αφαιρούμε το σκέπασμα

 

 • Σκουπίζουμε την εστία και το σημείο πίσω από το κλαπέτο με την ειδική σκούπα στάχτης. Προσοχή: Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε οτί η πρόσβαση δεν είναι εύκολη και εάν ο επαγγελματίας δεν καθαρίσει σωστά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος για φωτία ακόμη και εντός της οικίας μας.

Τι υλικά χρειαζόμαστε για τον καθαρισμό τζακιού / καμινάδας;

 • Νάυλον

 

 • Χαρτοταινία

 

 • 5-25 μέτρα κοντάρια

 

 • Βούρτσες στο μέγεθος της διαμέτρου της καμινάδας (καουτσούκ ή μεταλλικές)

 

 • Σκούπα στάχτης 1500w και άνω

 

 • Μικροαναλώσιμα

Καθαρισμός καμινάδας – Άλλοι τρόποι καθαρισμού

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι καθαρισμού καμινάδας οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται τόσο συχνά και αυτό διότι επιφυλάσσουν κινδύνους, όπως η ανάβαση σε κεραμοσκεπές με καθοδική κλίση.

Dual Line Method

Η συγκεκριμένη μέθοδος απαιτεί 2 άτομα για τον καθαρισμό. Ενδείκνυται για καμινάδες με γωνίες και ουσιαστικά χρησιμοποιείται μια βούρτσα η οποία έχει 2 παροχές για σχοινία. Περνάμε το ένα σχοινί αργά με ένα βαρίδι στην εστία και το άλλο παραμένει στην ταράτσα. Οι 2 πλευρές τραβάνε το σχοινί με αποτέλεσμα να ξυστούν όλες οι εσωτερικές επιφάνειες. Έπειτα ό,τι έπεσε εντός της εστίας μαζέυεται προσεκτικά με ειδική σκούπα στερεών.

Top Bottom Method

Πρόκειται για μια διαδικασία που λειτουργεί επικουρικά στον παραδοσιακό τρόπο και είναι αναγκαία όταν υπάρχουν εμπόδια εντός της καμινάδας, όπως σίδερα στην πλάκα υποστήλωσης του κτιρίου. Ο καθαριστής πηγαίνει στην ταράτσα, αφαιρεί το καπέλο και ξύνει από πάνω προς τα κάτω τα τοιχώματα της καπνοδόχου. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζει ώστε να καθαριστεί όλο το μήκος της.

Κάθε καμινάδα έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτεί άλλη μεταχείριση. Η CK Service είναι δίπλα σου για να βρει την κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού για το δικό σου τζάκι. Κάλεσέ μας και θα σε εξυπηρετήσουμε άμεσα.

Αλλαγή καπέλου

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι καμινάδες είναι παλαιού τύπου ( χτιστές, με εξοχή κόκκορα κ.α). Σε περιοχές όπου υπάρχουν νοτιάδες και δυνατά ρεύματα η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός περιστροφικού αιολικού καπέλου για την βελτιώση του εξαερισμού του τζακιού μας. Σε μερικές περιπτώσεις, ωστόσο, οπού οι συνθήκες είναι ακόμη πιο δύσκολες (ύπαρξη διπλανών κατοικιών με πολλούς ορόφους, ψηλά δέντρα τα οποία κόβουν την ροή του αέρα κ.α) πρέπει να εγκατασταθεί ειδικό καπέλο με μοτέρ.

Για την εργασία αυτή μπορείς να πάρεις μια εξατομικευμένη προσφορά από τα έμπειρα συνεργεία της CK Service.

Προέκταση καμινάδας

Εάν παλαιότερα το τζάκι τραβούσε κανονικά, αλλά αργότερα παρουσιάστηκαν προβλήματα, λογικά κάτι άλλαξε στον εξαερισμό της καμινάδας. Στα αίτια τέτοιων ζητημάτων συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, και το χτίσιμο κάποιας πολυκατοικίας ακριβώς δίπλα από την κατοικία σας, η οποία εμποδίζει τον αέρα να φτάσει στην κορυφή της καπνοδόχου. Η κίνηση που θα λύσει το πρόβλημα είναι η προέκταση της καμινάδας τόσο ώστε να ξεπερνά σε ύψος το κτίριο-εμπόδιο, προκειμένου να μην διακόπτεται η ροή του αέρα.

Ανάφερέ μας το πρόβλημά σου και θα σου προτείνουμε την κατάλληλη λύση.

Καμινάδα με γωνία

Αρκετά κατασκευαστικά προβλήματα μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία και τα ποσοστά απόδοσης του τζακιού. Ένα εξ’ αυτών είναι οι καμινάδες με κλίση 45 μοιρών και άνω. Το ανώτατο όριο στο οποίο επιτρέπτεται να φτάνει μία γωνία καμινάδας είναι οι 45 μοίρες. Αυτό, διότι σε μια μεγάλη κλίση δύναται με τον καιρό και τη χρήση να συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα κρεοζότου και το τζάκι να μπουκώσει.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι αναγκαίο το σπάσιμο ένος μέρους της γωνίας με σκοπό να καθαριστεί ολοκληρωμένα όλο το μήκος της καμινάδας και να απαλλαγεί το τζάκι από την ποσότητα που είναι μαζεμένη στη γωνία.
Εάν το τζάκι σου έχει γωνία και παρατηρείς μειωμένη απόδοση, κάλεσέ μας αμέσως.

Περιοχές Εξυπηρέτησης

Δυτικά:

Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Καματερό, Μαγούλα, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι

Βόρεια:

Πεντέλη, Άνοιξη, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Διόνυσος, Δροσιά, Εκάλη, Ερυθραία, Ηράκλειο, Κηφισιά. Λυκόβρυση, Μαρούσι, Μελίσσια, Ψυχικό, Ντράφι, Παπάγου, Πεύκη, Σταμάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός

Νότια:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Καλαμάκι, Καλλιθέα, Λαγονήσι, Μοσχάτο, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Φάληρο

Ανατολικά:

Αγία Παρασκευή, Ανάβυσσος, Ανθούσα, Άρτεμις, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κάντζα, Κερατέα, Κορωπί, Λαύριο, Λούτσα, Μάκρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Παιανία, Παλλήνη, Πικέρμι, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Σπάτα

Κέντρο:

Άγιος Ελευθέριος, Αμπελόκηποι Αττική, Βύρωνας, Γκάζι, Γκύζη, Ψυρρή, Γουδί, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ζωγράφου, Καισαριανή, Ιλίσια, Καρέας, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Λυκαβητός, Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία, Ομόνοια,, Παγκράτι, Πατήσια, Πετράλωνα, Πλάκα, Πολύγωνο, Ριζούπολη, Σεπόλια, Σύνταγμα, Υμμητός

Πειραιάς:

Ρέντη, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Καστέλλα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μικρολίμανο, Νέαπολη, Νίκαια, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Πέραμα, Ρέντη, Σαλαμίνα, Ταύρος, Μοσχάτο

Χρειάζεσαι κάτι από όλα αυτά;

Κάλεσέ μας, μοιράσου το πρόβλημά σου κι εμείς θα βρούμε μια λύση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου!

Φόρμα επικοινωνίας
Πες μας τις ανάγκες σου
Πες μας το όνομα σου
Πες μας πως να επικοινωνήσουμε μαζί σου
Περισσότερες πληροροφορίες
Call Now Button