Καυσοξυλο καθαρισμου καμιναδας – Πόσο αποτελεσματικό είναι;

ΚΑΥΣΟΞΥΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ. ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ;

Ερευνώντας τρόπους περιποίησης και φροντίδας για το τζάκι σας, σίγουρα θα έχετε συναντήσει το κούτσουρο καθαρισμού που υπόσχεται να σας απαλλάξει από το κρεόζωτο/αιθάλη που μαζεύεται στην καμινάδα. Είναι, όμως, αλήθεια ότι απλώς καίγοντας ένα τέτοιο κούτσουρο για μερικά λεπτά, εξασφαλίζεται καθαριότητα και ασφάλεια; Η απάντηση είναι ναι… και όχι.

Κάνοντας συχνή χρήση του τζακιού είτε για ζεστασιά είτε για ψήσιμο, τα τοιχώματα της καμινάδας αρχίζουν να καλύπτονται από αιθάλη και λίπος, υλικά εύφλεκτα και, επομένως, επικίνδυνα για την ασφάλειά σας, αλλά και για το τζάκι σας καθαυτό. Δεν είναι τυχαίο ότι φωτιά πιάνουν κατά βάση καμινάδες που έχουν πολύ καιρό να καθαριστούν.

Επιστρέφοντας, λοιπόν, στο ερώτημα εάν τα κούτσουρα που πωλούνται στο εμπόριο μπορούν πράγματι να καθαρίσουν την καμινάδα σας, θα στραφούμε πρώτα προς το “ναι”. Ναι, το κούτσουρο καθαρισμού λειτουργει… σε έναν βαθμό. Περιέχει έναν χημικό καταλύτη ικανό να μειώσει την αιθάλη στα πρώτα στάδια εμφάνισής της έως 60%, εάν γίνεται επαναλαμβανόμενη χρήση του.

Σημειώνεται, επίσης, ότι υπάρχουν τρία στάδια ανάπτυξης της αιθάλης:

· Αρχικά, ένα λεπτό στρώμα αιθάλης που εύκολα καθαρίζεται καλύπτει τα τοιχώματα του εσωτερικού της καπνοδόχου.

· Εν συνεχεία, στο στρώμα αυτό προστίθεται σκληρή πίσσα, η οποία δύναται να αφαιρεθεί μόνο με ειδικά περιστροφικά εργαλεία.

· Τέλος, η αιθάλη και η πίσσα έχουν πια συγχωνευθεί δημιουργώντας μια σκληρή επικάλυψη που μοιάζει με λούστρο. Συχνά αυτό απαιτεί πλήρη αντικατάσταση της επένδυσης της καμινάδας.

Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, κούτσουρα καθαρισμού μπορείτε να έχετε μια εύκολη, γρήγορη και φθηνή λύση για τον καθαρισμό του τζακιού σας. Ωστόσο, όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια πρόχειρη λύση που δεν μπορεί να σας εγγυηθεί τη διατήρηση της ασφάλειας και της υγείας σας γύρω από το τζάκι.

Κανένα προϊόν δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον μηχανικό καθαρισμό καμινάδας τζακιού που διεξάγεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Η CK Service διαθέτει ένα πλήρως καταρτισμένο συνεργείο καθαρισμού τζακιών με τεχνικούς που θα διεξάγουν τόσο λεπτομερή καθαρισμό, όσο και προσεκτική επιθεώρηση της καμινάδας σας για τυχόν βλάβες που χρήζουν επισκευής.

Γιατί ο επαγγελματικός καθαρισμός καμινάδας τζακιού είναι αναγκαίος;

Τα αποτελέσματα του μηχανικού καθαρισμού καμινάδας από έμπειρους επαγγελματίες υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα ενός κούτσουρου καθαρισμού. Αυτό συμβαίνει διότι ο καπνοδοχοκαθαριστής:

1. Αφαιρεί με τη βοήθεια των ειδικών εργαλείων του την αιθάλη που κρίνεται εξαιρετικά εύφλεκτη και, επιπλέον, απομακρύνει τα υπολείμματα που έχουν μείνει από την καύση των κούτσουρων καθαρισμού. Ακόμη, στις καμινάδες που έχουν γωνίες, τα υπολείμματα αυτά ενδέχεται να κατακάθονται σε σημεία δύσκολα προσβάσιμα και να μένουν εκεί έως ότου τα απομακρύνουν οι βούρτσες καθαρισμού που μόνο ένας καθαριστής τζακιού διαθέτει.

2. Απομακρύνει φύλλα, φωλιές πουλιών και άλλα αντικείμενα που μπορεί να έχουν εισχωρήσει στην καμινάδα σας. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς οτιδήποτε υπάρχει μέσα στην καπνοδόχο αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο επειδή εμποδίζει την ομαλή ροή του καπνού προς την κορυφή της, αλλά και επειδή μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

3. Επιθεωρεί την καμινάδα τόσο εσωτερικά, με ειδικό φακό ικανό να αποκαλύψει τυχόν ρωγμές και άλλες βλάβες, όσο και εξωτερικά, ελέγχοντας το καπέλο και κατά πόσο αυτό λειτουργεί σωστά και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκάστοτε καμινάδας. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είστε ασφαλείς γύρω από το τζάκι σας και ενήμεροι για τις κινήσεις που ενδεχομένως θα χρειαστούν στην περίπτωση προβλήματος.

Είναι, επομένως, πρόδηλο ότι το κούτσουρο καθαρισμού, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια εύκολη και μη δαπανηρή λύση, δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα που εγγυάται ο επαγγελματικός καθαρισμός τζακιού.

Επιπρόσθετα, είναι καλό το τζάκι σας να καθαρίζεται κατά προσέγγιση μία φορά το χρόνο από τους σωστούς επαγγελματίες που, με τη μέγιστη προσοχή και φροντίδα, θα κάνουν το τζάκι σας να μοιάζει με καινούριο.

Προσοχή πάντοτε στην επιλογή τεχνικού, διότι κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός ατόμων που υπόσχονται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, ωστόσο παραλείπουν σημαντικά κομμάτια της διαδικασίας!

Η CK Service, με πολυετή εμπειρία στον καθαρισμό τζακιού και χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών επιβλαβών για την υγεία, μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα πραγματοποιήσει έναν ολοκληρωμένο και εξονυχιστικό καθαρισμό, ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσει τον χώρο γύρω από το τζάκι σας πλήρως καθαρό!

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον καθαρισμό τζακιού, πατήστε εδώ.
Εάν θέλετε να πάρετε προσφορά για καθαρισμό και έλεγχο του τζακιού σας, καλέστε μας εδώ και θα σας εξυπηρετήσουμε ακόμη και αυθημερόν!

Διάβασε κι άλλα εδώ

 

 

 

Δείτε ποιες περιοχές εξυπηρετούμε σε όλη την Αττική με πολλά οργανωμένα και άρτια στελεχωμένα συνεργεία καθαρισμού καμινάδων και τζακιών!

Δυτικά:

Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Καματερό, Μαγούλα, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι

Βόρεια:

Πεντέλη, Άνοιξη, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Διόνυσος, Δροσιά, Εκάλη, Ερυθραία, Ηράκλειο, Κηφισιά. Λυκόβρυση, Μαρούσι, Μελίσσια, Ψυχικό, Ντράφι, Παπάγου, Πεύκη, Σταμάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός

Νότια:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Καλαμάκι, Καλλιθέα, Λαγονήσι, Μοσχάτο, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Φάληρο

Ανατολικά:

Αγία Παρασκευή, Ανάβυσσος, Ανθούσα, Άρτεμις, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κάντζα, Κερατέα, Κορωπί, Λαύριο, Λούτσα, Μάκρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Παιανία, Παλλήνη, Πικέρμι, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Σπάτα

Κέντρο:

Άγιος Ελευθέριος, Αμπελόκηποι Αττική, Βύρωνας, Γκάζι, Γκύζη, Ψυρρή, Γουδί, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ζωγράφου, Καισαριανή, Ιλίσια, Καρέας, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Λυκαβητός, Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία, Ομόνοια,, Παγκράτι, Πατήσια, Πετράλωνα, Πλάκα, Πολύγωνο, Ριζούπολη, Σεπόλια, Σύνταγμα, Υμμητός

Πειραιάς:

Ρέντη, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Καστέλλα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μικρολίμανο, Νέαπολη, Νίκαια, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Πέραμα, Ρέντη, Σαλαμίνα, Ταύρος, Μοσχάτο

Call Now Button