Ορθή χρήση τζακιού και ασφάλεια – 4 Top Συμβουλές για τις γιορτές

Ορθή χρήση τζακιού και ασφάλεια – 4 Συμβουλές

Όλοι έχετε δει σε χριστουγεννιάτικες κινηματογραφικές παραγωγές κάλτσες κρεμασμένες στο τζάκι μαζί με διάφορα άλλα στολίδια και γιρλάντες. Σίγουρα αυτή η εικόνα είναι πολύ όμορφη και γιορτινή και σας δημιουργεί την επιθυμία να την αναπαραστήσετε στο δικό σας σπίτι καθώς στολίζετε.

Ωστόσο, θα σας παροτρύναμε να μην το κάνετε.

Όλα αυτά τα στολίδια είναι κατασκευασμένα από εύφλεκτα υλικά που μπορούν να αποτελέσουν αιτία πυρκαγιάς, εάν κάποια σπίθα πεταχτεί επάνω τους ή εάν η φωτιά τα υπερθερμάνει και αναφλεχθούν παρασέρνοντας και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά τους.

Η CK Service σας παρέχει ορισμένες συμβουλές αναφορικά με τη χρήση του τζακιού σας σε περίοδο εορτών.

1. Ορθή χρήση τζακιού και ασφάλεια – Απομακρύνετε κρεμαστά στολίδια από την εστία όσο το τζάκι χρησιμοποιείται

Ακόμη κι αν έχετε στολίσει το τζάκι σας με τα αστραφτερά χριστουγεννιάτικα στολίδια σας, μπορείτε να είστε προσεκτικοί. Αφαιρέστε τα κάθε φορά που σκοπεύετε να ανάψετε το τζάκι σας προκειμένου να αποφύγετε το ενδεχόμενο φωτιάς.
Γενικώς, αφαιρέστε οποιαδήποτε διακόσμηση βρίσκεται πολύ κοντά στο τζάκι δημιουργώντας ασφάλεια γύρω από αυτό για εσάς και την κατοικία σας. Κουβέρτες, μαξιλάρια, κουρτίνες, χάρτινα αντικείμενα και άλλα, θα πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 2-3 μέτρων από την εστία σας.

2.  Ορθή χρήση τζακιού και ασφάλεια – Χρησιμοποιήστε προστατευτικό κάλυμμα τζακιού

Εάν το τζάκι σας είναι ανοιχτού τύπου, θα ήταν συνετό να προμηθευτείτε ένα προστατευτικό. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία καλυμμάτων εστίας στην αγορά και μπορείτε να διαλέξετε όποιο σας εξυπηρετεί ανάλογα με το στυλ του σπιτιού και τις διαστάσεις της εστίας.
Ένα προστατευτικό κάλυμμα μπορεί να προστατεύσει εσάς και τα έπιπλά σας από σπίθες που ενδέχεται να πεταχτούν όσο το τζάκι είναι αναμμένο αλλά και μέχρι να σβήσει εντελώς. Επιπλέον, καλό είναι, ακόμη και με το προστατευτικό, να σβήνετε εσείς τη φωτιά όταν σκοπεύετε να φύγετε από τον χώρο, ώστε να μην καίει χωρίς επίβλεψη.

Τέλος, το προστατευτικό εστίας αποτελεί απαραίτητο εργαλείο όταν έχετε στο σπίτι παιδιά και κατοικίδια ζώα. Όσο προσεκτικό κι αν θεωρεί ότι είναι ένα παιδί, όσο καλά κι αν λειτουργεί το ένστικτο κινδύνου ενός ζώου, ποτέ δεν μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι για την ασφάλειά τους. Ένα κάλυμμα μπορεί να σας προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και προστασία.

3. Ορθή χρήση τζακιού και ασφάλεια – Να καίτε μόνο το προβλεπόμενο καύσιμο

Το μοναδικό υλικό που επιτρέπεται να καίτε στο τζάκι σας δεν είναι άλλο απο τα στεγνά κούτσουρα που έχετε προμηθευτεί για τον σκοπό αυτό. Εάν σας δημιουργηθεί η παρόρμηση να ρίξετε στο αναμμένο τζάκι οποιοδήποτε άλλο υλικό, όπως χαρτόνι, κομμάτια επεξεργασμένου ξύλου κ.α. αποδιώξτε αυτη τη σκέψη αμέσως!

Υλικά σαν τα προαναφερθέντα δεν ενδείκνυνται για ένα αναμμένο τζάκι διότι μπορούν να προκαλέσουν φωτιά στην καμινάδα και να εκλύσουν ουσίες βλαβερές για το αναπνευστικό σας σύστημα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τα υλικά που δεν πρέπει να καίμε στο τζάκι, πατήστε εδώ.

4. Ορθή χρήση τζακιού και ασφάλεια – Έλεγχος και καθαρισμός τζακιού

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε το ενδεχόμενο φωτιάς στην καμινάδα στην περίοδο των εορτών είναι να διεξάγετε έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό καμινάδας. Οι εξειδικευμένοι καπνοδοχοκαθαριστές της CK Service είναι στη διάθεσή σας για τη διεξαγωγή αυτού του έργου.

Με περισσή προσοχή και λεπτομέρεια θα διεξάγουμε τον καθαρισμό καμινάδας και θα ελέγξουμε για οιαδήποτε βλάβη μπορεί να παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του τζακιού σας.

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού τζακιού, θα μονώσουμε την εστία σας και, με τις κατάλληλες βούρτσες, θα ξύσουμε την εύφλεκτη αιθάλη από τα τοιχώματα της καμινάδας σας. Έπειτα, με ειδική σκούπα στάχτης θα μαζέψουμε ό,τι υπάρχει στην εστία.
Ο χώρος σας θα παραμείνει πεντακάθαρος και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πάλι το τζάκι σας αμέσως μετά τον καθαρισμό, απολαμβάνοντας τη ζεστασία του άφοβα τις ημέρες των εορτών!
Για περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τη διαδικασία καθαρισμού, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Σε γενικές γραμμές, κρίνεται κατάλληλο να κρατάτε μακριά από το τζάκι αντικείμενα που μπορούν να υπερθερμανθούν και να πάρουν φωτιά και σε αυτά περιλαμβάνονται τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Εάν ακολουθήσετε τις προαναφερθείσες συμβουλές των ειδικών μας, μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι το τζάκι σας θα λειτουργήσει σωστά και εσείς με την οικογένειά σας θα είστε ασφαλείς γύρω του.
Για να πάρετε προσφορά από τη CK Service καλέστε μας εδώ.

Call Now Button