Τοποθέτηση – Εγκατάσταση – Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού

Ένας τύπος τζακιού που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος τα τελευταία χρόνια είναι το ενεργειακό τζάκι. Πρόκειται για μια κατασκευή που, εμφανισιακά, ομοιάζει με το συμβατικό τζάκι, διαφέρει, ωστόσο, τόσο στον τρόπο λειτουργίας όσο και στην απόδοση, η οποία είναι σαφώς υψηλότερη.

Η τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού προϋποθέτει τις απαραίτητες γνώσεις από τον τεχνικό που θα αναλάβει την εργασία. Θα πρέπει να επιλέξετε κάποιον με εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Λάθη στην διαδικασία της εγκατάστασης ενός ενεργειακού τζακιού μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα στη λειτουργία του, παντελή αχρήστευση της κατασκευής, ακόμη και σε εμφάνιση ή επιδείνωση αναπνευστικών προβλημάτων υγείας σε εσάς και την οικογένειά σας.

Τοποθέτηση - Εγκατάσταση - Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού

Τοποθέτηση – Εγκατάσταση – Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού – Πότε μπορώ να τοποθετήσω ενεργειακό τζάκι στο σπίτι μου;

Η τοποθέτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε διαμένετε στον χώρο είτε όχι. Είναι προτιμότερο η εργασία να γίνεται σε άδειο χώρο που δεν έχει ακόμη βαφτεί, προκειμένου να επιλεχθεί η καλύτερη και πιο ευνοϊκή θέση για το τζάκι. Ωστόσο, ακόμα και σε κατοικημένους χώρους η εγκατάσταση μπορεί να διεκπεραιωθεί χωρίς πρόβλημα.

Τοποθέτηση - Εγκατάσταση - Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού

Τοποθέτηση – Εγκατάσταση – Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού – Ποια είναι η καταλληλότερη θέση;

Ο τεχνικός που θα αναλάβει την εγκατάσταση του τζακιού σας θα σας συμβουλεύσει σχετικά με την προτιμότερη θέση ανάλογα με τον χώρο σας. Ωστόσο, έχετε υπ’ όψιν ότι καλό είναι να τοποθετηθεί σε θέση ιδανικά 5 μέτρα μακριά από πόρτες. Επιπλέον, θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε την εγκατάσταση τζακιού κοντά σε συσκευές και μέρη ευάισθητα στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως είναι ένα ψυγείο ή ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής για το ενδεχόμενο ανάφλεξης.

Όσον αφορά το δάπεδο πάνω στο οποίο πρόκειται να τοποθετηθεί ένα ενεργειακό τζάκι, χρήζει και αυτό προσοχής. Θα πρέπει να αποτελείται από υλικά που αντέχουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως τα πλακάκια, το μάρμαρο και το μπετόν. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος από την χρήση του τζακιού, εφόσον, όπως είναι λογικό, η υψηλή θερμοκρασία δύναται να επηρεάσει τα υλικά από τα οποία είναι χτισμένο ένα κτίριο.

Μάλιστα, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσει ένα ενεργειακό τζάκι μπορούν να ξεπεράσουν τους 1000ᵒC, επομένως αντιλαμβάνεστε πόσο ζωτικής σημασίας είναι η επιλογή του σωστού σημείου για την εγκατάστασή του.
Στη συνέχεια, προσοχή πρέπει να δοθεί και στο ύψος της εστίας. Στα ενεργειακά τζάκια, το ύψος οφείλει να είναι τέτοιο ώστε να βοηθά την κυκλοφορία του αέρα και την καύση. Το κατάλληλο ύψος μπορεί να δημιουργηθεί σχετικά εύκολα με την κατασκευή μιας βάσης από μέταλλο ή μπετόν.

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να σας απασχολεί όσον αφορά την εγκατάσταση ενεργειακού τζακιού είναι η ποσότητα του αέρα που μπαίνει και βγαίνει από αυτό. Λόγω του τζαμιού που διατηρεί κλειστή την εστία ενός τζακιού αυτού του τύπου, η εισροή του άερα θα πρέπει κάπως να ελέγχεται ώστε να μην παρεμποδίζεται η σωστή λειτουργία του.

Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός εύκαμπτου αγωγού με διάμετρο τουλάχιστον 80εκ. μεταξύ της εστίας και του χώρου σας, ο οποίος μεταφέρει σε αυτήν τον απαραίτητο αέρα για τη σωστή καύση των ξύλων.
Αναφορικά με τον περιβάλλοντα χώρο, θα πρέπει τα υλικά που περιβάλλουν το τζάκι να μην είναι εύφλεκτα διότι ακόμη και στα ενεργειακά τζάκια κλειστού τύπου, εάν για κάποιον λόγο ανοίξετε την πόρτα της εστίας υπάρχει κίνδυνος να πεταχτούν σπίθες ή κάρβουνα και ένα ύφασμα, ένα ξύλινο δάπεδο ή έπιπλο που βρίσκεται κοντά, να πάρει φωτιά.

Τέλος, έμφαση οφείλετε να δώσετε στον εξαερισμό. Εάν στον ίδιο χώρο υπάρχουν συσκευές που χρειάζονται κι αυτές εξαερισμό, θα πρέπει ο χώερος να μελετηθεί σωστά ώστε ο αέρας να είναι επαρκής. Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι οι συσκευές δε θα πρέπει να έχουν κοινό εξαερισμό με το τζάκι, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μην σσυνυπάρχουν στον ίδιο χώρο απορροφητήρες και ανεμιστήρες.

Τοποθέτηση - Εγκατάσταση - Μετατροπή Ενεργειακού ΤζακιούΤοποθέτηση – Εγκατάσταση – Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού – Διαδικασία τοποθέτησης

Προκειμένου να τοποθετηθεί ένα ενεργειακό τζάκι στον χώρο σας χρειάζεται μια σειρά εργασιών που θα εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του. Η CK Service διαθέτει εξειδικευμένους τεχνικούς που θα αναλάβουν το έργο της τοποθέτησης ενεργειακού τζακιού και θα το φέρουν εις πέρας δίνοντας έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια της κατασκευής.

Αρχικά, τονίζουμε ότι γύρω από την περιοχή εγκατάστασης είναι απαραίτητη η θερμική μόνωση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα από τις υψηλές θερμοκρασίες που εκπέμπονται κατά τη χρήση του τζακιού. Στην περίπτωση μετατροπής συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό, η μόνωση υπάρχει ήδη, επομένως δε χρειάζεται κάποια εργασία πάνω σε αυτό. Φυσικά, πρόκειται για μια στρώση υλικών που δε θα είναι ορατή στο τελικό αποτέλεσμα, οπότε δε χρειάζεται να σας ανησυχεί η εμφάνισή της.
Επιπλέον, όσον αφορά τον εξαερισμό, τοποθετούνται περσίδες οι οποίες έχουν αρκετό άνοιγμα ώστε να μην φράζουν από σκόνη και, ταυτόχρονα, να μην κλείνουν μόνες τους δυσχεραίνοντας τη σωστή ροή του αέρα.

Μετά την τοποθέτηση, το ενεργειακό τζάκι επενδύεται συνήθως με γυψοσανίδες για να αποκτήσει ομοιόμορφο σχήμα κι έπειτα διακοσμέιται. Για τη διακόσμηση μπορείτε να συμβουλευτείτε τους τεχνικούς μας που, μελετώντας τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου σας θα σας προτείνουν ιδέες για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Τοποθέτηση – Εγκατάσταση – Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού – Πόσο χρόνο διαρκεί η εγκατάσταση;

Αφού κλείσετε ραντεβού με τους τεχνικούς μας και γίνει η μελέτη του χώρου, σας παραθέτουμε μια προσφορά για την εργασία που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε. Στη συνέχεια, αφού γίνει η συμφωνία, προχωράμε σε ραντεβού για την έναρξη των εργασιών.

Συνήθως, χρειάζονται ως 2-4 ημέρες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ενεργειακού τζακιού. Αυτό βέβαια, εξαρτάται πάντοτε από τις δυσκολίες που ενδέχεται να παρουσιάζει ο χώρος. Έτσι, το χρονικό διάστημα μπορεί να είναι μικρότερο των 5 ημερών.

Από την άλλη πλευρά, χρόνος τοποθέτησης αυξάνεται σε περίπτωση που χρειαστεί συνεργασία με τον υδραυλικό ή τον ηλεκτρολόγο σας, ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα του χώρου. Ο ειδικός που θα αναλάβει το έργο θα σας ενημερώσει επ’ αυτού.

Τοποθέτηση - Εγκατάσταση - Μετατροπή Ενεργειακού ΤζακιούΤοποθέτηση – Εγκατάσταση – Μετατροπή Ενεργειακού Τζακιού – Ποιο είναι το κόστος;

Αναφορικά με την τιμή εγκατάστασης ενεργειακού τζακιού, εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από τις ιδιορρυθμίες του χώρου σας, το μέγεθος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τζακιού, καθώς και την τελική διακόσμηση που ίσως επιθυμείτε να ενσωματώσετε.

Μπορείτε να μας καλέσετε εδώ ώστε να κλείσετε άμεσα ένα ραντεβού με το καταρτισμένο σε ενεργειακά τζάκια συνεργείο της CK Service και να πάρετε μια προσφορά για την εργασία που επιθυμείτε.

 

 

Δείτε ποιες περιοχές εξυπηρετούμε σε όλη την Αττική με πολλά οργανωμένα και άρτια στελεχωμένα συνεργεία τοποθετησης και μετατροπής τζακιών!

Δυτικά:

Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Καματερό, Μαγούλα, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι

Βόρεια:

Πεντέλη, Άνοιξη, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Διόνυσος, Δροσιά, Εκάλη, Ερυθραία, Ηράκλειο, Κηφισιά. Λυκόβρυση, Μαρούσι, Μελίσσια, Ψυχικό, Ντράφι, Παπάγου, Πεύκη, Σταμάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός

Νότια:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη, Καλαμάκι, Καλλιθέα, Λαγονήσι, Μοσχάτο, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Φάληρο

Ανατολικά:

Αγία Παρασκευή, Ανάβυσσος, Ανθούσα, Άρτεμις, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κάντζα, Κερατέα, Κορωπί, Λαύριο, Λούτσα, Μάκρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Παιανία, Παλλήνη, Πικέρμι, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Σπάτα

Κέντρο:

Άγιος Ελευθέριος, Αμπελόκηποι Αττική, Βύρωνας, Γκάζι, Γκύζη, Ψυρρή, Γουδί, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ζωγράφου, Καισαριανή, Ιλίσια, Καρέας, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Λυκαβητός, Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία, Ομόνοια,, Παγκράτι, Πατήσια, Πετράλωνα, Πλάκα, Πολύγωνο, Ριζούπολη, Σεπόλια, Σύνταγμα, Υμμητός

Πειραιάς:

Ρέντη, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Καστέλλα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μικρολίμανο, Νέαπολη, Νίκαια, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Πέραμα, Ρέντη, Σαλαμίνα, Ταύρος, Μοσχάτο

Call Now Button